17 мая, 2024

Notice: Undefined variable: newsever_has_featured_image in /home/obyava/domains/criminal.org.ua/public_html/wp-content/themes/newsever/inc/hooks/hook-single-header.php on line 32

В Подгородном коммунальщик вышел в рейс, «заправившись» литром спиртного

Правоохранитель выявил водителя, степень опьянения которого соответствовала 1Б5 — 2 бутылкам водки. Об этом сообщается на фб-странице Поліцейський офіцер громади Підгородненської ОТГ 

«12.02.2021р. під час патрулювання території з метою допомоги учасникам дорожнього руху які опинилися в скрутній ситуації через погодні умови, помітили комунальне авто яке з’їхало у кювет. Поспілкувавшись з водієм, той надав пояснення, що це дійсно він керував цим авто, та через зламаний обігрів лобового скла потрапив у таку ситуацію.
Під час спілкування у водія були виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння, але запаху алкоголю не було. А сам водій запевняв, що не вживав жодного алкоголю або лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
З метою проведення огляду на стан сп’яніння, щоб одразу впевнитись у своїх підозрах, було запрошено допомогу в УПП Дніпропетровської області, які направили до нас екіпаж з приладом для вимірювання кількості парів спирту у видихуваному людиною повітрі.
Водій погодився пройти огляд на прилад Dräger Alcotest® 6820 у присутності двох свідків, та із застосуванням відеофіксації.
Результат огляду склав 1,83 проміле (що дорівнює приблизно 1,5 — 2 пляшки горілки).
На водія складено протокол за ст. 130 ч.1 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 10200 грн, та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

Поліція нагадує, сідати за кермо після вживання алкоголю, наркотиків або ліків які мають протипоказання до керування технікою СУВОРО ЗАБОРОНЕНО! Сідаючи за кермо в стані сп’яніння, ви наражаєте на смертельну небезпеку не лише себе, а й людей які вас оточують, в тому числі рідних та близьких!», — отмечается в сообщении.

Метки: алкогольное опьянение, водитель